Aktualno

Poruka iz Grubora: Rat je gotov

Piše: VeDRA
  26. kolovoza 2020.

Nastavljaju se napori vladajuće većine za uspostavu većeg hrvatsko-srpskog povjerenja. Novi korak, kako je i ranije najavljivano, bila je komemoracija za srpske civile ubijene tijekom i nakon vojno-redarstvene akcije Oluja u kolovozu 1995. godine. U Plavnom i Gruborima okupili su se predsjednik Republike Zoran Milanović, potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i drugi predstavnici Vlade i ministarstava. Bili su tu i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, te izaslanik predsjednika Srbije Veran Matić. Zajednička poruka može se najbolje izvući iz izjave predsjednika Milanovića: »Ratovi su gotovi i vrijeme je za ono normalno u nama«, tu poruku ne mogu shvatiti samo oni zadojeni nacionalnim podjelama.

Na komemoraciji u Gruborima bilo je i izaslanstvo udruge VeDRA, koje je položilo cvijeće na križ sa slikama žrtava. Tom prilikom predsjednik naše udruge Ranko Britvić u izjavi novinarima rekao je da se nad braniteljima koji su časno branili svoju zemlju nadvio crni oblak. Snage hrvatske policije i vojske, rekao je Britvić, željeli su najbolje, ali »u svakom žitu ima kukolja«, koje je na neki način zagadilo hrvatsku borbu ustaškim predznakom.

Vezani članci
...
Hrvatska
Breme Grubora na Sačićevoj savjesti

»Josip Manolić je dokazano osnovano sumnjiv za monstruozna zvjerstva i masovna ubojstva hrvatskih ljudi nakon drugog svjetskog rata, a sve to u ime komunističke totalitarne ideologije, u ime Tita i Partije, a koje je Josip Manolić počinio u ulozi područnog zapovjednika po zlu poznate protuhrvatske, protuljudske i protu Božje komunističke represivne OZNE«, kazat će i napisati Željko Sačić, umirovljeni general i zastupnik u Saboru izabran na listi okupljenoj oko lika i djela Miroslava Škore, u pismenom zahtjevu upućenom tajniku Sabora da se...

Vedran Sršen     26. kolovoza 2020.

...
Grubori
Komemoracija u Gruborima

Na komemoraciji pobijenim srpskim civilima u Gruborima 26. kolovoza 2020. bilo je i izaslanstvo udruge VeDRA, koje je položilo cvijeće na križ sa slikama žrtava. Tom prilikom predsjednik naše udruge Ranko Britvić u izjavi novinarima rekao je da se nad braniteljima koji su časno branili svoju zemlju nadvio crni oblak. Snage hrvatske policije i vojske, rekao je Britvić, željeli su najbolje, ali »u svakom žitu ima kukolja«, koje je na neki način zagadilo hrvatsku borbu ustaškim predznakom.

VeDRA     26. kolovoza 2020.